mandag 30. april 2012

Vel hjemme igjen og takk for oss!

Takk for oss!



En liten oppsummering og noen refleksjoner over turen...

Nå er det en måned siden vi har kommet tilbake til gamlelandet. Det var godt å komme hjem, spesielt for guttene. Sander er tilbake på skolen og har nok en del å ta igjen. Han er henrykt over å få være med sine gode venner og han benytter enhver anledning til å ha med seg venner hjem, eller å gå til kameratene.
Ole er tilbake på jobb i barnehagen og har også "på ordentlig" flyttet ned i leiligheten i underetasjen sammen med en god kamerat. Det virker som han trives godt med det! Han er spesielt fornøyd med å få gå på trening:) Petter har vært på jobb hver dag siden vi kom hjem og er virkelig klar for "vårkjøret" på Hagensenteret. Vi er nesten litt "årstidforvirret", men på Hagesenteret er det i alle fall VÅR! Jeg syntes også det var kjekt å komme tilbake på jobb til mine gode kolleger og flotte elever. Vi har også fått være mye sammen med familie og venner og vi kjenner at det setter vi stor pris på!

Mange spør oss hva som har vært det beste, men det er nesten umulig å svare på. Hvert land vi har besøkt har hatt sine høydepunkt og det er ingen steder vi ville vært foruten. Australia med sitt fantastiske mangfold, der vi både hadde interessante storbyopphold og vakre naturopplevelser, var et eventyr.




På New Zealand står nok Queenstown fram som et av høydepunktene, både på grunn av aktivitetene vi hadde der og på grunn av de nydelige omgivelsene og det flotte været vi fikk.






Da vi kom til Fiji var det nydelig å roe ned. Spesielt var det oppholdet vårt på Castaway som oppfylte alle drømmer og forventninger en kan ha om en Stillehavsøy.




I Vietnam opplevde vi mye kultur og historie, samtidig ble vi fascinert av det pulserende livet i Ho Chi Mihn.



Templene i Angkor i Kambodsja er vi henrykt over å ha fått sett, og spesielt soloppgangen her har brent seg inn i minnet. I tillegg må vi igjen nevne hvor fantastiske menneskene var i dette spesielle landet.


De siste dagene i Hong Kong med sightseeing og shopping ville vi heller ikke vært foruten. Hong Kong har faktisk mye mer å by på enn skyskrapere og butikker!


Ellers er det alle de flotte og interessante møtene med ulike mennesker vi har truffet underveis som har vært givende. Noen var vi bare sammen med noen timer eller en dag eller to, mens andre fikk vi bli bedre kjent med. Spesielt var det kjekt å få være sammen med Joanne og hennes familie i Brisbane og ikke minst Yvonne og Mike i Greytown på New Zealand. Vi opplevde en raus og varm gjestfrihet hos dere!



Det aller beste med hele turen handler kanskje ikke om hvor vi var, men om hva vi opplevde sammen som familie. Det har vært en drøm i seg selv å få være sammen som familie så lenge. Selvfølgelig har det vært noen utfordringer underveis i forhold til dette, men mest av alt har det vært samhold, interessante samtaler, store og små opplevelser og gøye aktiviteter.  Fraværet av de "forstyrrerende" elementene som påvirker samvær i hverdagen, gjør mye og det er klart at man er opplagt og uthvilt og dermed hyggelig selskap når man har fri så lenge.



Vi har fått noen henvendelser om hvordan vi har gjort saker og ting praktisk. Mye hadde vi forberedt og bestilt hjemmefra, som for eksempel flyturer mellom landene (bortsett fra Asia) og leiebiler. Til dette har vi hatt fantastisk god hjelp fra Mari hos Australiareiser. Man tror gjerne at det alltid er billigst å ordne flybilletter på Internett selv, men det var ikke tilfelle når vi skulle ha flygninger som ikke var vanlig tur-retur-billetter. Vi har også fått svært gode tips og råd fra Australiareiser. De har MYE kompetanse, både om Australia, New Zealand og Stillehavsøyene. Overnattinger ordnet vi stort sett  underveis (bortsett fra Fiji). Både i Australia og New Zealand hadde vi tenkt oss ut en rute, men mange ganger forandret vi på denne underveis. Dessverre hadde vi en del kaldt og dårlig vær i Australia, og dette påvirket selvsagt reiseruten til en viss grad. Dersom noen ønsker å vite noe mer konkret eller vil ha råd, så ta kontakt!

En "once in a lifetime"-opplevelse? Nei, det må bli mer! Nå drømmer vi videre om Sør-Amerika, Afrika og mer Asia...

Til slutt må vi få takke alle dere som har lest bloggen og kommet med hilsener og kommentarer (ja, vet mange har hatt problemer med å kommentere...) her, på Facebook, SMS og mail. Det har vært oppmuntrende og hyggelig lesing for oss. Tusen takk!

Da avslutter vi bloggen i denne omgang og ønsker alle dere en fin vår.


Vi lever lenge på opplevelsene våre...
Anette

3 kommentarer:

  1. Det har vært veldig kjekt å følge dere på turen. Jeg har fabulert om hvor dårlig det vil passe for oss å reise bort flere måneder midt i skoleåret for oss de neste årene.. En minitur på en måned, til Europa, skal vi i alle fall få til til sommeren.

    *Klem*

    SvarSlett
  2. Takk for å ha fått "være med" på drømmereisen. Masse flotte bilder
    og interessante innlegg fra de forskjellige stedene:)

    Klem fra Helene

    SvarSlett
  3. Hei, jeg driver nettstedet www.reismedbarn.no. På reis med barn, har vi tenkt at alle som reiser, ønsker å reise, drømmer om å reise, eller kanskje allerede befinner seg på tur, kan ha en felles møteplass. Her kan vi dele erfaringer om alt fra reisemål, attraksjoner, bosteder og barnevennlighet, til bilder, spørsmål, advarsler, tips og triks som gjør reisen med barna enklere og bedre. Vi har et samarbeid med ulike bloggere, vi poster sakene deres og fronter avsender. Hvis du kunne tenkt deg å dele reisebrev med oss, ta gjerne kontakt! Ha en fin søndag! Mvh Charlotte Edøy

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: