fredag 17. februar 2012

Auckland

Auckland er New Zealands største by med vel 1, 4 millioner innbyggere. Med det dårlig været vi har hatt i det siste, fant vi ut at det var kjekkere å være i en storby. Her er butikker, museum og mye spennende å finne på- uansett vær! Blant annet hadde Sander et stort ønske om å få se den nyeste STAR WARS-utgivelsen (3D) og det fikk vi gjort! (Jeg må innrømme at jeg, til tross for Sanders store interesse for disse filmene..., ikke har sett så mange HELE SW-filmer, men jeg storkoste meg!) Sander var henrykt:



De siste dagene før vi kom til Auckland, har vi vel innsett at vi er noe mettet på inntrykk. Det har kanskje med været å gjøre, men det har nok også å gjøre med at vi nesten ikke klarer å ta inn flere inntrykk for øyeblikket. Det har blant annet resultert i at vi de siste dagene ikke har stått så tidlig opp som vi pleier, vi har heller ikke vært så oppsøkende hva gjelder aktiviteter... Vi har overnattet på et deilig hotell, med denne utsikten i den ene enden (morgen):

Og denne i den andre enden (kveld):



Her i Auckland har vi ruslet rundt i gatene, sittet på uterestauranter (i ganske så fint vær!), vært på museum, vært innom noen butikker og slappet av på hotellet!

Ole, Petter og jeg "poser" utenfor Auckland Museum.
Uterestaurant.

Utsnitt av Auckland:




Her er Ole og Sander med en "krigersk" Maori. Vi lærte mye om Maoriene på en "Maoritilstelning" vi var på.

Det blir natulig for oss å sammenligne dem med aborginerne i Australia og det er lett å komme til slutningen om at maoriene virker mye mer "integrert" i det vestlige samfunnet enn aborginerne. Men vi var på New Zealand på Nasjonaldagen og da var det også tydelig at det er store interesseforskjeller mellom maorifolket og "de hvite". Det kommer også ganske klart frem når vi snakker med folk her på NZ. 

Siste kveld i Auckland gikk vi på en fancy restaurant og prøvde å oppsummere New Zealand... Som Australia er dette landet svært mangfoldig: vakker natur og frodig landskap, sauer, vingårder, innsjøer, hav og fjorder. Mange sammenligner NZ med Norge og den sammenligningen kan vi på flere måter forstå, men det er likevel mange ulikheter. Blant annet er store deler av Nordøya på NZ vulkanske områder og dette gjør landskapet spesielt i form av regnskoger, frodighet og nydelige innsjøer. 

Vi tar gjerne turen hit igjen!





I morgen flyr vi til Fiji! Der skal vi være i nesten tre uker, men vi skal farte litt rundt der også! Vi kommer likevel med ett spennende innlegg til fra NZ. Vi har nemlig vært på et svært fascinernede besøk i "Hobbiton". Men på grunn av den pågående innspillingen av Hobbiten har vi skrevet under på at vi ikke skal publisere bilder, eller fortelle noe som helst til noen før 20.02.! (Da kan vi bli saksøkt...) :)

God helg til alle dere hjemme!



2 kommentarer:

  1. Så deilig å slappe. Litt av. Dere har opplevd mye nå, og det skal jo fordøyes. God tur videre, skal hilse fra J og J også.

    SvarSlett
  2. Så koselig det så ut! Dere er veldig heldige... <3 Skal hilse fra resten av familyen <3 Have fun, guys! Kleeeem Martye <3

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: