onsdag 1. februar 2012

Brisbane og Gold Coast

Langs hele den flotte kysten fra Cairns til Brisbane har vi hatt en del dårlig vær. Vi håpte at når vi kom til Brisbane skulle vi komme unna det tropiske (u)været, men det ble regnfullt og grått også her:
Brisbane under tunge regnværsskyer.

Vi bodde hos Joanne og Peter og deres datter Charlotte i fire dager. Joanne bodde hos Petter og hans foreldre i 1986 da hun var utvekslingsstudent og gikk på Åsane Gymnas. Joanne og familien var også på besøk i Bergen i 2006.  De var et fantatisk vertskap for oss i disse dagene og vi hadde det svært hyggelig, med mye god mat og drikke og mange interessante samtaler. Det var veldig kjekt å få bo privat noen dager, etter mange netter på motell og hotell...


I området rundt Brisbane kryr det av ulike fornøyelsesparker. Vi valgte Dreamworld, for der var det vannland og dyrepark i tillegg til berg-og dalbaner. Temperaturen var fin, men det regnet i dag også... Det stoppet selvsagt ikke bergenserne. Vi hadde en super dag med flere ulike opplevelser.


I dyrepaken fikk vi igjen se ulike typer kenguruer, krokodiller, slanger, koalabjørner - i tillegg til tigre. Koalaene var igjen vinnerne!


Mens Sander og Ole fikk holde søte, snille dyr, fikk Petter holde en skikkelig skummel slange:



Siste dag i Australia dro vi et lite stykke sørover for å se på The Gold Coast. Endelig fikk vi sol! Vi var på stranden i Surfers Paradise der vi faktisk kunne bade uten "stingersuit", men bare på de delene av stranden som hadde badevakter. Man kunne heller ikke gå langt ut, for strømningene var svært sterke. Det var likevel deilig å bade og leke seg på wakeboard.





Nydelige strender så langt øyet kunne se. Disse strendene går mellom flere byer som til sammen utgjør Gold Coast.


Politiet var også på plass på stranden!

Kjærleiken blomstrar!

I morgen (01.02.) går turen videre til New Zealand. Australia har virkelig overgått forventningene våre. Vi kommer gjerne tilbake til dette fantastiske og mangfoldige kontinentet.

2 kommentarer:

  1. Skjønner godt at det blir kalt drømmereise:)
    Fantastiske bilder!!
    Og den kjempesøte koalaen....var nok litt av en opplevelse å få holde den:)
    Slanger er jo skikkelig kule;)

    Vinterklem fra Helene F.

    SvarSlett
  2. Regn til tross. Det ser ut som omopplevelsene står i kø! Hvis ikke bildene lyver så ser det også ut som om solen har truffet litt gjennom skylaget. Men: vi hører ingen ting om det Australske cuisine" hvordan har maten vært?

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: