fredag 10. februar 2012

Queenstown II


2. innlegg om Queenstown:


Det vakre landskapet i dette området ble brukt mye som innspillingsområder i Lord of the Rings-filmene. Det var lenge siden vi hadde sett filmene, så vi så dem tre kvelder på rad de første dagene vi var på New Zealand. Fantastiske filmer og så spesielt å kjenne igjen omgivelsene (for eksempel stedet der Aragorn (sukk...), Legolas, Gimli og gjengen kommer i båtene i "To tårn"). Ole og Sander fikk dra på en guidet Lord of the RIngs-tur, der de fikk et ordentlig innblikk i flere "locations" og fikk høre mange historier fra innspillingene. De fikk også se på våpen, sverd og noen av kostymene som ble brukt. Her er Sander med Gimli sitt sverd:



Også orkene sitt kostyme måtte bli prøvd i den lokale Lord of the Rings-butikken.

Mens Ole og Sander var på denne turen, gikk Petter og jeg på tur og vi fikk også sjekket ut noen av Queenstowns uterestauranter:


Vi var veldig heldig med været i Queenstown, to av dagene hadde vi temperaturer opp mot 30 grader og det hadde vi vel ikke tenkt vi skulle få oppleve på New Zealand! Været var så nydelig at det ble fristende å ta med seg middagen og innta den ved innsjøen:




Den vakre Lake Wakatipu-innsjøen fristet ikke så mye til bading (11-12 grader), men vi fikk en fantastisk "i-ett-med-naturen-tur" i kajakk.


Kajakk frister virkelig til gjentakelse, i alle fall i så rolige farvann som dette... :)

Det ble også endel sykling, blant annet til Queenstowns vakre parker. Her var det blant annet roser av alle slag så å sykle gjennom denne parken var en fryd for sansene. Vi er virkelig imponert over New Zealands flotte parker og hager. Akkurat nå er det høysesong for blomstrende planter.
Ole på sykkelen.


Parkene her (gjelder også for Australia) er rikelig utstyrt for å kunne glede store og små. Her er lekeapparater, trimapparater, gassgriller, "frisbeegolf-kurver" og masse annet som kan benyttes av alle.

Queenstown må sies å være ett av våre høydepunkt så langt på drømmereisen! Tenk å få oppleve denne oasen av vakker natur,  gøye aktiviteter og deilig småbyliv med utsøkt mat og drikke i deilig vær - akk, nyte, nyte!

1 kommentar:

  1. Der var det utrolig vakkert. Skulle ønske jeg var 20 år yngre for da var her mye som kunne passet for meg også. Kanskje New Zealand en gang, aldri for sent.

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: