torsdag 9. februar 2012

Queenstown I

Vi hadde ikke vært lenge i denne vakre fjellbyen før vi var fullstendig forelsket! Tidsskjemaet vårt sprakk fullstendig- vi hadde planlagt to overnattinger, men det ble fire. I tillegg må denne herlige byen få to blogginnlegg!


Queenstown ligger i Sørøyas "Lakedistrict", nærmere bestemt i enden av Lake Wakatipu








Byen er en helårsdestinasjon- skisted om vinteren og fantastisk opplevelsessted nå om sommeren. I området er det vingårder der man kan få smake og kjøpe utsøkte viner. Her er utsikt til majestetiske fjell, til en nydelig innsjø og til svært vakker natur. I tillegg til Queenstowns fantastiske omgivelser, har selve byen (med sine 10 000 innbyggere) mange varierte og gode restauranter og flere kule butikker. 


Her er et lite utvalg av det vi gjorde i Queenstown:


RAFTING:

Bussturen til raftingen var spennende i seg selv. Selv de smaleste og bratteste passasjene på Rasdalsveien (for de som ikke kjenner den, her er det bratt og trangt!) kommer ikke opp mot denne veien. Heftig og skummelt! Selve raftingen kunne nok vært mer utfordrende, men det var lite vann i elven. Noen gode stryk fikk vi likevel med. Guiden vår, Marcio fra Brasil, hadde vi truffet før: Han var guide på Voss da vi raftet der i fjor sommer og han var guide på Dagali da jeg var der med "gamle klasse 10A" i 2009. 

JETBOAT:
Her var det mye action! 80 km/t gjennom trange og grunne elvefar, skarpe svinger og 360er.

VINSMAKING:

Vi var på to vingårder i dette området (Gibbson Valley). Begge vingårdene vi besøkte, var små og idylliske. Kvalitet i særklasse på begge to! Denne gangen var det Petter som måtte spytte og jeg fikk smake på ordentlig:)




Idyllisk kveldsutsikt fra hotellrommet:



Anette

2 kommentarer:

  1. Ser ut til å være en fantastisk reise dere har, og veldig kjekt å kunne følge dere gjennom blogginnleggene:-) Ha en fortsatt god tur.

    Siv

    SvarSlett
  2. Det så utrolig gøyt ut, jeg er kjempe missunnelig på dere! <3 Klem Marthe <3

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: