mandag 13. februar 2012

Franz Josef, isbreen og varme kilder...


Å besøke Franz  Josef, fjellet og isbreen her var noe vi hadde planlagt hjemmefra. Dette området er meget spesielt, blant annet fordi isbreområdet her nærmest flyter over i den vakre regnskogen i området. Landskapet er nydelig: alpetopper med snø, tett grønn regnskog og grønne enger.





Her finnes også spesielle kilder som en kan bade i og som er sunne for kropp og sjel! (Sies det…)



Vi bestilte en såkalt ”heli-hike”. Vi skulle bli fraktet i helikopter til breens midtpunkt og derfra få en guidet tur rundt i breområdet og opp på fjelltoppen. Her skulle vi både ha pigger og økser. Vi ankom Franz Josef-village kvelden i forveien og tok turen til kildene.


De ulike bassengene hadde forskjellige temperaturer, men de inneholdt alle naturlige mineraler som skulle virke godt for kroppen. Min kjære mener derimot at ”noe som kan lukte så … dårlig, kan neppe være godt for verken det ene eller andre!” Varmen ble til slutt ubehagelig (42 grader…) og lukten av råtne egg (sulfat) måtte det mye såpe til for å få vasket vekk!

Vi tok en tidlig kveld for å være uthvilte til den store fjellturen dagen etter. Da vi våknet neste dag, så vi regn og tåke som hang langt ned i dalen- kunne det bli helikoptertur i dette været? 


Nei, det kunne det nok ikke. Folkene fra helikopterfirmaet kunne ikke love noe senere på dagen, ei heller dagen etter. Men, slikt skjer! Det er selvsagt vanskelig å få alt til å gå som planlagt på en tur som denne, og spesielt ting som er væravhengige er vanskelig å gjøre noe med når man har begrenset med tid. Noe slukøret (men fremdeles i godt humør) satt vi oss i bilen og kjørte videre til neste eventyr!

1 kommentar:

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: