onsdag 8. februar 2012

Dunedin

Vi kjørte sørover til Dunedin, Sørøyas nest største by (ca. 110 000 innbyggere). Siden vi nesten er helt sør på Sørøya nå, er temperaturen lav. Langbukser og fleecejakker er kommet på.

Så langt hjemmefra kommer vi nok ikke igjen. (Sjekk en globus!) Ikke bare er vi på andre siden av jordkloden, men vi er også så langt sør som Bodø er nord.


I Dunedin var vi blant annet på besøk på sjokoladefabrikk... Cadbury er New Zealands største sjokoladeprodusent. (Så vet dere det.) Her fikk vi omvisning og mange smaksprøver.

Men høydepunktet var å få se de ville pingvinene og selene. Sander (som alltid har hatt en forkjærlighet for pingviner) syntes at dette var strålende! Det synes også vi. Det er noe med den klumsete måten både seler og pingviner beveger seg på som gjør dem veldig søte.

Rundt Dunedin finnes to typer pingviner, vi fikk se begge: Blue Penguins og Guløyde pingviner (bildet). De guløyde pingvinene er utrydningstruet og finnes kun i dette området.

Selene kom også inn på stranden for å hvile seg da vi var der:

Her måtte man passe på:


Av andre dyr, så vi noen enorme albatrosser, men det var absolutt kjekkest å se pingvinene komme inn på stranden.

Nå går turen nordvest, mot Queenstown.





3 kommentarer:

  1. Fremdeles virker det strålende. Var sjokoladen like god som Freia Melkesjokolade?
    Er der nå kommet en ny pingvin i samlingen til Sander?
    Her hjemme er alt som normalt. Vi har hatt en kald periode, men det er tross alt blitt lysere dager og da er ikke våren så langt unna. Har booket om turen fra Egypt til Gran Canaria på grunn av alle urolighetene i Egypt.
    Fortsatt riktig god tur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så moro! sander, da er vi to! Pingviner er noe helt spesielt.

      Slett
  2. Åååee... Det var en utrolig skjønn pingvin <3 Det så veldig gøyt ut på den sjokoladefabrikken! ;)

    Marthe<3

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: