tirsdag 31. januar 2012

Fraser Island

Fra badebyen Hervey Bay reiste vi på dagstur til Fraser Island. Denne øyen er verdens største sandøy og utpekt av FN som et fredet område på grunn av dens spesielle natur og skjønnhet.

Øyen har vakker regnskog, fantastiske sandstrender, elver og flere nydelige innsjøer, som for eksempel Lake McKenzie:
Både vannet og sanden her var av en spesiell karakter og skal visstnok ha en god effekt på kropp og sjel. Siden vi bare var på dagstur, så det ble bare tid til vassing på oss. Det småregnet og var overskyet hele dagen, så de klare og nydelige fargene kommer egentlig ikke godt fram på bildene.

Egentlig ble vi rådet til å dra til Fraser Island på en organisert tur, siden det skulle være vanskelig å kjøre på sandveiene på øyen. Kun SUVer er tillatt. I tillegg må man være nøye med å passe tidene for flo og fjære, siden man må kjøre på strendene for å komme seg fram til de ulike stedene. "Det kunne da ikke være så vanskelig å kjøre på sand," mente flere familiemedlemmer, så fergen ble bestilt og vi dro avgårde. Dette var en fergetur av de sjeldne, her kjørte man på mens fergen var i bevegelse. Bare tre biler kunne kjøre på, før fergen måtte bakke ut og ta en runde før den kom inn igjen. Det var ingen kai, men en støpt rampe med "hjulspor".  Da vi kom på fergen, måtte alle bilene snu inne på fergen. Sjåføren begynte nok å svette litt... (Hehe!) Vel over på Fraser Island, møtte dette skiltet oss:
80 km/t på strendene og 30 km/t på de andre veiene! Vel, kjøringen på disse veiene var VILL, HEFTIG, GØY OG GALE!!! Vi har aldri opplevd slike veiforhold, det vil si det var ingen veier... Man kjørte på strendene og inne på øyen kjørte man på sandstier. Det var i blant store utfordringer for ikke å kjøre seg fast, enten i store sandgroper eller i dype vannhull. Vår lille SUV var nok den minste og laveste på hele øyen, og jeg tviler på at utleiefirmaet synes det er greit at vi har kjørt her med den, men Petter sa det gikk greit... ;)

Vi må vente til fjæren kommer før vi kan kjøre videre.

Langs stranden stoppet vi blant annet for å se på dette vraket som lå i strandkanten. Skipsvraket har lagt der siden det forliste her på begynnelsen av 1900-tallet.

Fraser Island har en stor Dingo-stamme og vi så flere av dem på øyen. Dingoene ser ganske søte og uskyldige ut, men de kan være aggressive og på denne øyen har de flere ganger gått til angrep på mennesker.

Strendene er nydelige, men det er strengt forbudt å bade på Fraser Island. "Om ikke strømningene og bølgene vil drepe deg, vil haiene garantert gjøre det", står det på skiltene rundt på øyen. Vakkert er det i alle fall på øyen, både langs strendene og i regnskogen o innsjøene inne på øyen. Det var en helt spesiell opplevelse å være på denne øyen.

Anette

3 kommentarer:

  1. For en strand....*sukk*

    Kos dere videre!!
    Hilsen Helene F.

    SvarSlett
  2. Ser helt fantastisk ut, selv om dere ikke har vært så heldig med været.
    Ha en herlig tur videre:-)

    Hilsen Ann Kristin og Harald

    SvarSlett
  3. Ser ut til at dere har det helt fantastisk:) og for noen opplevelser og minner❤ kos dere masse videre��Jannicke D m/fam

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: