torsdag 12. januar 2012

On the Road...

Det har vært MYE bilkjøring! Vi har kjørt kystlinjen fra Sydney til Adelaide, til sammen rundt 450 mil... Turen kunne vært gjort kortere, men da hadde vi gått glipp av mye, blant annet den spektakulære Great Ocean Road.

Mange slike skilt på veien, også lignende skilt av koalabjørner og nebbdyr...


Bilen, en Nissan SUV - gullfarge :), hadde god plass, både til oss og til baggasjen.
Dessverre får ikke Ole kjøre. Utleiefirmaet og forsikringsselskapet har en absolutt aldersgrense på 21år. Petter og jeg har byttet på å kjøre, men det er Petter som definitivt har kjørt mest. Jeg gikk på en smell... kjørte altfor fort og fikk en bot som sved. Politimannen var veldig sympatisk og hyggelig, uten at det hjalp noe på størrelsen på boten...

Venstrekjøring er uvant, vi har begge vært over i feil fil ut av trafikkryss...

Fordelene ved å kjøre er mange, men den største er vel at man får oppleve det utrolig varierte landskapet og naturen Australia har å by på. Vi har kjørt mellom høye fjell, i dype og frodige regnskoger, i barnålsskoger, i slettelandskap, blant åser og vingårder, i enorme kulturlandskap og langs strender og klipper. Vi har opplevd storbyene Sydney, Canberra, Melbourne og Adelaide, i tillegg til en haug av koselige småbyer som Lorne, Albury, Wollongong, Huskinsson og Baitman's Bay. Flere ateder har vært vanskelige å få overnatting. I småbyene er det mange private Bed&Breakfasts og små moteller. Siden det er høysesong, har det mange dager vært vanskelig å få plass. Et lite sted vi overnattet var McLaren Vale, en bitteliten by sør for Adelaide. Dette er et vinområde og her var vi på tre ulike vingårder. Her ligger blant annet vingården Rosemount som har viner vi kan kjøpe på Polet hjemme. Vi var innom denne gården, men det var de to andre mindre vingårdene Samuel's Gorge og Coriole som gjorde inntrykk. Her var det nydelige, pittoreske omgivelser og deilige viner. (Siden undertegnede var sjåfør denne dagen, måtte jeg ta i bruk spyttebøtten...)


I dag har vi flydd fra Adelaide til Alice Springs. I morgen skal vi på en tredagers-safari i telt!

Anette

5 kommentarer:

  1. Vi koser oss med reisebeskrivelser og fantastiske bilder! Føler vi er "litt med" på turen :) klem fra Christer og Anita

    SvarSlett
  2. Fysj, fysj, er der ikke annet å bruke penger på enn den australske statskasse? Kjør med vett. Er det på grunn av venstrekjøringen at du kjører så fort?
    Ellers føler vi at vi deltar på turen. Veldig bra og kos dere videre.

    SvarSlett
  3. Du store. Det er litt av noen distanser dere har kjørt. Har hatt en tur på google maps i deres fotspor. God tur videre og kos dere i varmen. Det ser ut som om dere har være godt kledd så langt.

    SvarSlett
  4. Bente og Jan-Henrik12. januar 2012 kl. 14:40

    Vi føler IKKE at vi er med på turen... bare sludd og regn her hjemme, men VELDIG gøy med bilder og beskrivelser fra drømmereisen deres. Det ser helt fantastisk ut :-) Ser ut som dere storkoser dere !!! Vi tenker masse på dere, og gleder oss til å snakkes på Skype :-) Kos dere på telt-turen. Klem fra Flaktveit-nissene.

    SvarSlett
  5. Venter nå i spenning på safarihistorier om Petter Mick Dundee...
    Kos dere videre!!

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: