onsdag 25. januar 2012

Port Douglas: Great Barrier Reef

Vi fløy fra Alice Springs og nordover til Cairns der vi hentet ny leiebil. Herfra kjørte vi til Port Douglas, en liten havenby en times tid nord for Cairns. Det som er spesielt for Port Douglas er at byen er like godt utgangspunkt for besøk til regnskog som til besøk til den nordlige delen av Great Barrier Reef. Vi befinner oss nå i tropisk klima og det er regntid... Den første kvelden her regnet det bøtter og spann, i tillegg til et forrykende lyn- og tordenvær! Vi var spente på hvordan været skulle bli til dagen vi hadde bestilt båttur til Revet, men vi var heldige! Morgenen så nemlig slik ut: 

Vi var spente på hva vi skulle forvente av Great Barrier Reef. Vi leste på forhånd at store deler av Revet var fremdelse påvirket av uværet i fjor, men underveis her i Australia hørte vi at korallrevene lengst nord var noen av stedene som hadde fått minst skader. Vi fikk en strålende og svært flott opplevelse! Vi har aldri i våre liv sett så mange flotte fisker og koraller. Ole og Sander dykket på ett av de tre stedene vi dro til, og de så blant annet hai på 1, 5 m!

Snorklingne var helt fantastisk og kan ikke sammenlignes med noe snorkling vi har gjort før: alle mulige små og store fisk - i alle mulige rare fasonger og all verdens nydelig farger og mønstre. Men det aller vakreste var nok å se sollyset stråle inn på korallene. Det var en salig opplevelse! Har dessverre ingen bilder fra under vann... :)

Naturopplevelsene våre byr på store kontraster. Bare to dager før snorklingen på Revet var vi i ørkenlignende landskap midt i Australia. Som flere av dere kommenterer (TAKK forresten!), vi er privilegerte og heldige!

Anette

1 kommentar:

  1. Ååå... Det ser fantastisk ut! <3 Dere er sååååååå heldige (:

    Klem Marthe! <3

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: