onsdag 25. januar 2012

Airlie Beach og The Whitsundays

Østkysten (fra Cairns mot Brisbane) er altså i den tropiske klimasonen og dermed er det ikke høysesong nå, siden det er regntid... (Nei, vi visste ikke det før vi dro!) Fordelen er at det er lett å få overnatting og det er billig! Ulempen er selvsagt en del regn... Temperaturen er deilig, ca. 25-28 grader, men det er fuktig luft, speselt når solen ikke kommer gjennom. I Airlie Beach hadde vi en del timer med sol. Denne lille byen er et partysted for studenter om våren, men nå er den heller søvnig og rolig. (I denne byen så vi forresten vår første slange i det fri.)

Vi fikk en super leilighet for en ganske billig penge, med denne flotte utsikten fra bassenget:

Vi ønsket å oppleve Whitsundays og Airlie beach var et godt utgangspunkt for blant annet seilturer. Vi booket en seiltur og igjen var vi ganske heldige med været for tur til havs. 

Whitsundays er en øygruppe av rundt 90 små og store øyer. Her er øyer med kritthvite strender og nydelige laguner omringet av deler av Great Barrier Reef. Vi dro med en seilkatamaran som fikk høy fart! (Visstnok en av verdens raskeste seilbåter- kanskje feil å kalle en katamaran en seilbåt, men den seilte!!!) Det var en drøm å ligge foran på dekk og se opp på de store seilene som blafret i vinden og skyene som for forbi. (Helt til jeg ble sjøsyk og Petter fikk heteslag...) Vi seilte blant annet til nydelige Whitehaven Beach:



James Cook kom til denne øygruppen på Pinsesøndag i 1770 og navnga dermed øyene "The Whitsundays". (Enkelt og greit!) 


Her er båten vår ("Camira") i bakgrunnen. Legg merke til våtdraktene "gutta boys" har på seg. På grunn av ulike typer brennemaneter kan man ikke bade eller snorkle uten slik drakt i disse farvannene. 

Vi har truffet mange hyggelige mennesker underveis, men de vi får snakket mest med er de vi treffer på de organiserte turene vi er med på. Vi har ikke truffet nordmenn, men flere dansker, svensker og tyskere, og flest engelskmenn. Backpackerne kommer i alle aldre, blant annet har vi blitt kjent med et engelsk ektepar i slutten av 40-årene som sluttet i jobbene sine, leide ut huset sitt og er ute og reiser i minst 6 måneder! Australienerne er veldig hyggelige, hjelpsomme og imøtekommende. Spør du om noe, så vil de veldig gjerne hjelpe deg.  I tillegg er de svært tålmodige! Min kjære og jeg har funnet ut at vi har noe å lære når det kommer til tålmodighet, så nå øver vi!

Anette :)


2 kommentarer:

  1. Det så utrolig koselig ut! <3
    Det så veeeeldig fint ut der (:

    Klem fra en veeeeeldig missunnelig jente (Marthe( <3

    SvarSlett
  2. Godt å se at beskyttelsen er på - har lest litt om ekle maneter i varmt vann! Nyt dagene, jeg har vært på årets første skitur i minus fem.....

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: