onsdag 25. januar 2012

Port Douglas: Daintree Rainforest

Som nevnt i forrige innlegg, kan badebyen Port Douglas brukes som utgangspunkt for både besøk til havs og besøk til verdens eldste "nålevende" regnskog. Daintree Rainforest er Australias største regnskog og har grense helt til havet. Denne regnskogen har et yrende liv av et ukjent antall ulike reptiler, fugler og sommerfugler, i tillegg til flere andre dyrearter. Vi hadde bestilt en guidet heldagstur, med blant annet tur på elven som går gjennom området. Denne elveturen ble desidert høydepunktet! Her kom vi nærmt på flere tropiske fugler, men også på tre krokodiller!

Denne 4 meter lange saltvennskrokodillen så vi først i elven før hun vagget fint opp på land og la seg i solen, bare 4-5 meter fra oss! (Vi var trygge i en elvebåt.)


Krokodillene er en av grunnene til at man ikke kan bade på de fantastiske strendene de har her i området. Saltvannskrokodillene har du ikke lyst til å møte når du er ute og bader, de kan bli opp til 8 meter lange. Ett av stedene der regnskogen møter havet, er Cape Tribulation. Her kan man møte den beryktede saltvannskrokodillen (om man er heldig/ uheldig...)

Cape Tribulation


Dere som kjenner meg godt, vet at jeg er (kanskje godt over) gjennomsnittlig redd for slanger og andre ulumske reptiler. Selv om jeg er fullstendig klar over at området vi befinner oss i har mange svært giftige varianter av blant annet slanger, finner vi likevel fred og behag her i regnskogen.  Lydene, luktene, sommerfuglene og alle de nydelige fargene får deg til å "flyte inn i naturen"...


Vel hjemme på hotellet, satt denne fine karen og ventet på oss ved døren: 

Nå går ferden sydover. Vi skal ha flere stopp før vi kommer til Brisbane i slutten av måneden. Der skal vi bo hos Joanne (utvekslingsstudenten som bodde hos Petter og foreldrene hans på 80-tallet) og hennes familie. Det gleder vi oss til!

Anette


2 kommentarer:

  1. Uæææ, skummelt. Du er nok tøffere enn du har trodd, Anette!

    SvarSlett
  2. Wooooooow! Det så spennende ut (: <3

    Fra Maaaathe! <3

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: