torsdag 12. januar 2012

GREAT OCEAN ROAD

Denne veien er kanskje Australias mest berømte vei. Strekningen det er snakk om er veien mellom byene Torquay og Warrnambool i Sør-Australia. Her er Sørhavet (heter det Sørhavet på norsk??) rett ved siden av veien. Her kjører en forbi små strandbyer og rundt neste sving ser man havet slå inn mot det enorme klippelandskapet.  For et fantastisk skue! Dette er kanskje det mest spektakulære landskapet vi noen gang har sett.
Her møter vi blant annet The Twelve Apostles, det vil si nå er det bare seks igjen. Seks store, vakre og magiske søyler er blitt til gjennom hundreår med erosjon. Det er lett å se hvordan bølgene jobber seg gjennom fjellet og skaper disse magiske søylene.
The Twelve Apostles
Veien snirkler seg videre til Loch Ard Gorge.  Her kan vi blant annet se hvor det skjedde et skipsforlis på slutten av 1800-tallet. Denne delen av Great Ocean Road blir også kalt The Shipwreck Coast, fordi så mange skip og menneskeliv gikk tapt her i kampen mot bølgene og klippene.
The Shipwreck Coast

London Bridge er også et sted verdt å se på denne strekningen. Her kollapset selve broen i 1990 mens to personer befant seg på selve søylen! De ble ikke skadet og kunne senere bli hentet av helikopter.
London Bridge
Aktivitet og gøy på stranden:


GODGUTTENE VÅRE:

Tusen takk til alle som kommenterer her på bloggen og på Facebook! Det er veldig oppmuntrende og hyggelig!
Klem, Anette & co. :)


2 kommentarer:

  1. Voi voi, dette høres knall ut, synd med boten Anette, kanskje du skulle ha hilst fra meg? God tur videre - hilsen Lise og Arild

    SvarSlett
  2. Ifølge atlaset så er det Det Indiske Hav som er der pg mellom Melbourne og New Zealand er det Tasmanhavet. Da har vi lært noe vi også. Klemmer

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: