lørdag 7. januar 2012

Blue Mountains og Featherdale Wildlife Park.


Fremdeles i jetlag våkner vi grytidlig, og i dag (03.01.) tar Petter og jeg en deilig tur ut i de nydelige omgivelsene før våre to gutter våkner.


Etter frokost drar vi til Leura og Katoomba for å se nærmere på de spesielle fjellene og regnskogen som er i dette området. Her er blant annet de flotte "Three sisters":
Ifølge aborginernes legende ble tre søstre forvandlet til stein fordi de hadde forelsket seg i noen brødre fra "feil" stamme. Dette ble egentlig gjort for å beskytte dem, men før heksedoktoren fikk tid til å forvandle dem tilbake til nydelige jenter, ble han drept... Så nå står de her, som flotte skulpturer i majestetiske fjellformasjoner, fremdeles viktige for aborginerne, og et flott skue for alle turistene!

Vi gikk turen ned til "den ene søsteren" og videre til bunnen av det enorme juvet. Vi gikk nedover og nedover og nedover bratte trappetrinn helt til vi kom til regnskogen i bunnen av juvet.


Når man nærmer seg bunnen, møter man en tett og frodig regnskog. Her gikk vi på stier i flere kilometer. Et utrolig vakkert, og for oss, et helt nytt type landskap. Vi observerte og hørte et fascinerende fugleliv- mange ulike typer papegøyer og et fuglekvitter vi aldri har hørt maken til. Her er nok mye annet dyreliv også, blant annet holder flere ulike slangearter til i disse juvene... (Ja, jeg klappet og trampet :-) 





Et ganske så annet dyreliv møtte vi i Featherdale Wildlife Park. Her fikk vi nærkontakt med kenguruer og koalabjørner. 


Koalaen var akkurat like myk som den ser ut...

Vi har også sett ville kenguruer. En STOR kenguru hoppet rett foran bilen vår da vi letet etter en Bed&Breakfast i et boligområde. Stilig skue for oss, men ikke for mennene som jaget den ut fra hagene sine!
Anette

2 kommentarer:

  1. Sitter her søndag morgen - og logget inn på facebook nettopp for å sjekke om der var kommet noe nytt på bloggen din! Det var herlig å lese, du er flink til å fortelle :-) Nyt alt du kan, jeg synes det er topp å "lukte på karamellpapiret" :)lese blogg..
    Silje

    SvarSlett
  2. Dere er utrolig heldig! <3 Klem Marthe

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: