fredag 16. mars 2012

Cu Chi og Mekong

Cu Chi

Rundt Ho Chi Minh City finnes det mange severdigheter som har med Vietnamkrigen å gjøre. Cu Chi tunnelene er en av dem. Cu Chi ligger en times tid utenfor HCMC og er deler av et tunnelsystem som ble bygget under krigen av geriljaen. I dette tunnelsystemet (over 200 km med tunneler) hadde Vietcong sitt hovedkvarter i Sør-Vietnam og flere tusen geriljasoldater bodde her. Amerikanerne bombet området flere ganger og mange geriljasoldater ble drept, men også mange amerikanske soldater mistet sine liv i de ulike fellene som var satt ut rundt i dette jungellignende området. 

Ole går ned i en av tunnelene.

Her er vi alle i en av de "store" tunnelene. Mitt smil her er påklistret! Svetten renner og følelsen av klaustrofobi er påtrengende.

Da tunnelene ble smalere og lavere, kom Petter og jeg oss opp, mens Ole og Sander fortsatte:


Her er det trangt... 

I dette tunnelsystemet levde soldatene i årevis. Systemet er imponerende. Her er blant annet flere etasjer, brønn, kjøkken, sykestue, rømningsveier, feller for amerikanerne og et kanalsystem som sørget for lufttilgang. Det virker likevel utenkelig for oss å tilbringe mer enn 5 minutter her nede...



Her kunne vi prøve ut de ulike våpnene som ble brukt…




Mekong

 Vi har også vært på elvetur på Mekong-elven.


Denne elven er verdens tolvte største elv og er veldig viktig for Sør-Vietnam. Elven går gjennom flere land (begynner i Tibet) og har sitt utløp i et stort delta i Vietnam. Spesielt er elven avgjørende for jordbruket, men mange mennesker lever av og bor PÅ elven:

Kvinner venter på kunder de kan frakte ett eller annet sted:

Vi fikk en tur i en av kanalene. Det var fredlig og fint å være på elvetur etter noen dager i den intense trafikken i HCMC.

Vi hadde lunsj på en vakker, liten øy i deltaet. Sander prøver en fin bro:

Tilbake i Saigon gikk vi på den vidunderlige takterrassen på Caravelle-hotellet (etter tips fra Lars Erik) der vi inntok noen forfriskninger og så på solnedgangen:


Vakkert...

Nå drar vi et stykke nordover, til strender og noen dagers badeliv i Nha Trang.

Anette

1 kommentar:

  1. Det er virkelig en fantastisk reise dere er på, snakk om å lære for livet!

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: