fredag 23. mars 2012

Siem Reap og flytende landsby


Denne årstiden er varm i Kambodsja! Vi har hatt mellom 35 og 40 grader og det blir svært varmt, spesielt når man går i ruinene eller går rundt i byen. Angkor trekker et høyt antall turister og dermed er Siem Reap blitt svært turistifisert. "Wanna buy something, madam? Please buy. Ten dollars, five dollars, one dollar- one dollar, madam!" Ganske slitsomt, men sjarmerende for noen... Det er svært billig for oss turister i Kambodsja, både å bo og spise. Vi har hatt gode måltider med mat og øl/ brus for 20 dollar! (Det var ikke akkurat hvit duk...) I tillegg kan du få massasje i en halvime for 1 dollar!

Her er det fotmassasje for hele gjengen.

Å komme seg rundt i Angkor og i Siem Reap er veldig lett- man leier en tuk-tuk. Det føles ikke alltid like tryggt, men det er lettvint og billig.

Flytende landsby
Vi var også på båttur ut til innsjøen Tonle Sap. Her er det en hel landsby som lever PÅ vannet. I tillegg til hus (med hunder, griser og kyllinger), finnes det blant annet butikker, kirke, verksteder og sykehus.


Noen av husene står langs elven som fører til innsjøen og disse står på påler.

De fleste husene flyter på tønner eller er husbåter:
Disse husene er på innsjøen nå i den tørre sesongen, men i regntiden må de flytte til elven.

Mange av menneskene som lever her er svært fattige. De fleste prøver å livnære seg av fiske.


Mange tigget, og disse to små viste fram pytonslangene sine for å få en dollar:

Levealderen i dette området er lav og mange barn er foreldreløse. Vi fikk besøke en skole som var drevet av den katolske kirke der foreldreløse barn fikk bo og undervisning.

Kambodsja er et fattig land og mange lever i nød, men ingen steder på turen vår har vi møtt blidere og hyggeligere mennesker. Vi har veldig lyst til å komme tilbake til dette flotte landet med de smilende og åpne menneskene, men neste gang vil vi ha bedre tid!


Anette

1 kommentar:

  1. Det ser ut som ett fantastiskt eventyr dere er på! Kambodsja virker superspennende=) God tur videre!

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: