fredag 16. mars 2012

VIETNAM: Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (tidligere kalt Saigon) er omtrent 2 timers flytur fra Hong Kong. Igjen en stor temperaturendring for oss fra 13 grader og regn i Hong Kong til 35 fuktige grader her i HCMC. Turen fra flyplassen til hotellet var en opplevelse i seg selv. Trafikken og bylivet er  intenst:  7 millioner mopeder, 1 million biler og nærmere 11 millioner mennesker. (Kilde: guiden vår)



Vi har blant annet vært på ”War Museum”, et museum der vi kunne lære mye om Vietnam-krigen. Her var etterlatte amerikanske tanks, fly og våpen utstilt. I tillegg var det en enorm billedsamling fra de grusomme krigshandlingene. Fremdeles blir det født barn med skader som kan settes i sammenheng med amerikanernes kjemiske våpenbruk.



Det er ganske absurd å være på disse krigsmuseene. For det første er det paradokset med de ekstreme og grusomme krigshandlingene på den ene siden og skrytet og ”flashingen” av krigsremedier og ”heroiske” handlinger på den andre. For det andre er det den tydelige kommunistiske propagandaen. At Vietnam er kommunistisk er også et paradoks. Markedsøkonomien blomstrer og verken skole eller helsevesen er gratis… Når det gjelder politiske valg, sa guiden vår følgende: ”Oh yes, we have elections. But they are just for fun, because the government already knows who is going to win.” :) Facebook og andre sosiale medier er blokkert av myndighetene, men man kan lett få tilgang likevel, spesielt på de vestlige hotellene.



På markedene i HCMC kan du få kjøpt det du måtte ønske. Som en av selgerne sa ”What are you looking for? Just tell me and I will get it for you.” Det ble litt småhandling på oss, og da var det selvfølgelig veldig viktig å prute. Det var tydelig at både Ole og Sander har fått noen "kjøpmannsgener" fra sin far...


Solbriller,

fargerike souvenirer,

klokker, 

undertøy, 

eller kanskje en lekker sølvkjole?

Alt er mulig på det store Ben Thran-markedet.

Litt påfyll av mat og drikke sammen med andre hyggelige kunder i en av matbodene:

Utvalget av ferskvarer var også imponerende:






Sander får seg asiatisk dressjakke.

Stoffer i mange fine farger.

Det er ikke alltid man trenger så flotte (eller store) spisemøbler for at maten skal være god:


Vietnamesisk mat er i alle fall nydelig!



En skikkelig fotbløyte må til etter å ha vandret gatelangs i HCMC:



Anette



1 kommentar:

  1. Synes absolutt du skal kjøpe deg den sølvkjolen Anette:)

    Kos dere!!

    Helene

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: