fredag 23. mars 2012

LATE DAGER I NHA TRANG, VIETNAM

LATE DAGER I NHA TRANG CITY. 


Nha Trang er en liten times flytur nordover fra HCMC. Selv om denne byen er en stor by (i norsk målestokk), var det stor forskjell fra HCMC. Her er mange mopeder og mennesker, men likevel frisk luft og nydelige strender. Vi fant ut at vi ville unne oss litt luksus og tok inn på Sheraton. Petter ble dårlig med skikkelig magesjau om kvelden da vi kom til Nha Trang, så han kunne ikke bevege seg så langt vekk fra hotellet, stakkar… Eller kankje helt ok...skader ikke å gå litt ned i vekt:) I tillegg var Petter ganske lei larmen fra Ho Chi Minh. Trengte kanskje litt ro og fred??




Dessverre ble han ikke noe særlig bedre, så det ble til at vi oppholdt oss i nærheten av hotellet disse dagene. Men heldigvis var det et flott bassengområde og hotellet lå på stranden, så egentlig var det ganske deilig å roe ned noen dager.


Flott utsikt fra bassengkanten i 6. etg. 



Sander drømmer seg vekk: "Om jeg hadde vært en delfin, så kunne jeg svømt ute i det store havet." 
Vi så forresten noen delfiner svømme ikke langt fra der dere ser nå. 

Det var faktisk en del kule og spesielle bygninger langs stranden. Bygget i bildet skal forestille en lotusblomst:

Kom til noe vi aldri trodde vi skulle få se i Vietnam: Sailing Club Nha Trang. En vanvittig kul strandbar/nattklubb med mye god mat og drikke, råe møbler og en herlig atmosfære. Her likte vi oss veldig godt. 


Skulle gjerne kunne hatt det sånn hjemme. Litt færre regndager kanskje??


Bambusdisse midt i baren. Selvfølgelig må den prøves: 


Ute på gaten går livet sin vante gang. Her kommer kremmeren over alle kremmere. Det var ikke en ting denne damen manglet i sin rullende butikk. Under alle ballongene og alt hva det måtte være KJØRER en gammel dame på moped. Se den i Bergen sentrum på 17. mai, det hadde skapt overskrifter det. 


Fersk, nygrillet hummer på gaten. I utgangspunktet burde vi vært skeptisk. Min mage skrek ikke akkurat etter nye utfordringer. Men når sant skal sies så er det ganske tryggt å spise på fortausrestaurantene. Tipset er stort sett at sitter det mange, helst lokale mennsesker, der så er det sannsynligvis tryggt og ikke minst godt.  Jeg ble matforgiftet etter middag på en "fin" restaurant. Beste måltid vi har hatt i Vietnam er på en fortausrestaurant hvor vi satt omtrent på bakken. 


Men vi skal jo heller ikke lyve. Vi har ingenting imot å ha litt komfort også.  


Sander "digger" sushi??? Litt stiv i smilet...


Etter en god lunsj er matten mye kjekkere å gjøre. Helt greit klasserom dette. Snart er det friminutt og da er det bading. 


Utover det, så var det helst late dager på stranden. 



Petter, back in business:)

1 kommentar:

  1. Fantastisk opplevelser dere har:)
    Endelig fint vær i Bergen....sol
    og rundt 10 grader:)
    Kos dere videre!!

    Helene

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: