lørdag 10. mars 2012

Hong Kong, del 1

Nå har vi hatt noen dager i Hong Kong. Det ble en stor klimamessig omveltning å resie fra rundt 30 grader til under 15 her i Hong Kong. Frem med langbukser og fleecejakker igjen!

Hong Kong er virkelig kontrastenes by. Her kan du gå i de mest eksklusive butikker, kjøpesentre, restauranter og barer. Snu inn en sidegate og så er du i en helt annen verden: boder og innpåslitne selgere, bakgater med boss og mat omhverandre. Uansett hvilket strøk man befinner seg i- det er vanvittig folksomt og travelt. Busser, mennesker, biler, skilt, lukter - tilsynelatende kaos... Men slik må det kanskje være når 7 millioner mennesker skal dele 1100 kvadratkilometer.


Noe som kan friste?

Men det finnes også strøk som virkelig er sjarmerende. Vi har blant annet vært i Hollywood og Soho (svært kinesiskklingende navn...). Her er det mange trange smau og gater, små restauranter og barer, antikvitetsbutikker og små gallerier. Som i resten av Hong Kong er det en stor miks av bygg i moderne og kul stil, til mer slitte, gamle betongbygg. Gjennom dette strøket på Hong Kong Island går det en rulletrappe som strakk seg nesten en kilometer oppover mot Victoria Peak.





Vi har også vært en tur i Hong Kong Disney:




Nå må vi dra til flyplassen, reisen går videre til Ho Chi Minh City i Vietnam!

Anette

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: