torsdag 1. mars 2012

Hobbiton- NZ

Utenfor Matamata på Nordøya på New Zealand finner vi Hobbiton (landsbyen til alle hobbitene i Ringenes Herre-filmene).  Her ble de små husene til hobbitene laget og alle utendørsscenene fra Hobbiton ble filmet her. Nå er en annen bok av Tolkien under filmatisering, nemlig Hobbiten. (Det er også grunnen til at vi ikke fikk legge ut bildene med en gang. Vi måtte skrive under på at vi ikke kunne fortelle om hvordan det så ut til noen!) Når Hobbiten nå blir filmet, ble landsbyen her utbygget og mange nye hus er kommet til. Nå er det rett og slett en hel, vakker landsby, fyllt med 40-50 "hobbithull". 


Dessverre regnet det veldig mye da vi var her, men det var likevel et svært fascinerende besøk. Spesielt er det interessant å se alle detaljene, som eksempel mosen på gjerdene, slitt maling på dørene og ikke minst alle blomstene som er plantet rundt husene




Her er Bilbo Lommelun sitt hus (the Bagend), med det flotte Tree of Life over:
Tree of Lifes blader, grener og stubben. alt er importert fra forskjellige land. 
Da filmregissøren for alle 3 filmene(+ Hobbiten) Peter Jackson ble syk under filminnspillingen og de måtte utsette filmingen, falmet alle bladene på treet og de måtte 1.) importere nye blader 2.) sette de på plass med hendene og 3.) male alle de 165000 bladene på nytt.



Her er The Green Dragon, den lokale puben der hobbitene synger, danser og drikker ølet sitt:

Ole og Sander foran Bilbo sitt hus:

Sander kunne faktisk ønsket å bo her i Hobbiton og det skjønner jeg godt. Det var et veldig sjarmerende og fredlig lite sted. Sander leste Hobbiten rett før vi kome her, så det ble et ekstra spesielt besøk for ham.

Sander og Anette :D

1 kommentar:

  1. Fasinerende!! Skjønner godt at Sander ville bodd der:)
    Kos dere videre på reisen!
    Det er meldt fint vær til helgen så satser
    på å våkne til sol i morgen tidlig (eneste fridagen i vinterferien).

    Helene

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar her: